Sirius Horary GR

Σείριος είναι ο φωτεινότερος Σταθερός Αστέρας στον Ουρανό. Το όνομα του σημαίνει «Λαμπερός». Επίσης ονομάζεται αστερισμός του Μεγάλου Κυνός ή ακόμα ο «Σκύλος του Ωρίωνα», ενώ οι ιθαγενείς της Αμερικής τον αναφέρουν ως αστερισμό του Λύκου ή του Κογιότ. Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο έχει την φύση του Δία και του Άρη. Ο Όμηρος στην διάσημη “Ιλιάδα” του γράφει (ραψωδία Χ):

« Κι όπως στον κάμπο μέσα εχίμιζε, το μάτι πρώτα απ’ όλους του Γέρου Πρίαμου τον αντίκρισε, να λάμπει σαν το αστέρι, που αργά το καλοκαίρι ασκώνεται, και στην καρδιά της νύχτας, μέσα απ’ τα πλήθια τ’ άστρα η λάμψη του περίσσια ξεχωρίζει. Το λένε και σκυλί του Ωρίωνα, και πάνω από όλα τ’ άλλα λαμποκοπάει ψηλά, μα είναι άσχημο σημάδι, ως ξεπροβάλλει, τι φέρνει αλήθεια στους κακόμοιρους θνητούς περίσσιες θέρμες …»

Αυτό το Αστέρι συμβολίζει την υπερβολική θερμότητα – αυτή που μπορεί να κάψει τα πάντα. O Όμηρος περιγράφει τέλεια την φύση του. Αλλά υπάρχουν περισσότερα σε αυτόν. Μπορεί να μοιάζει στον Δία, να είναι ένας καλός προστάτης, ένας πιστός φίλος, να φωτίζει τον δρόμο μας στο αληθινό μονοπάτι της Ψυχής μας, ή όταν ενδίδει στην πλευρά του Άρη (επιθυμία), να φέρνει μοιραίους «πυρετούς» στις καρδιές των θνητών. Ως ο Μεγάλος Σκύλος των ουρανών, μπορεί να προστατεύει και να γίνει πιστός φίλος για μια ζωή, ή να είναι ένα άγριο ζώο που γαυγίζει και δαγκώνει. Είναι τελικά θέμα… εκπαίδευσης! Όταν η μεικτή φύση Δία – Άρη λειτουργεί αρμονικά, μπορεί να εκφράσει την επιθυμία να πράττει το Καλό. Η επιθυμία της φύσεως του Άρη και οι πράξεις του, θα κατευθύνονται από την Ηθική και την Συμπόνια. Αυτός ο Σταθερός Αστέρας θεωρείται ότι είναι τυχερός – αν και δεν έβλαψε ποτέ κανέναν το να φοράει αντηλιακό και να κουβαλάει κι ένα μπουκάλι νερό!

Πολλά πράγματα έχουν ειπωθεί για τον Σείριο αλλά το μπλόγκ ονομάστηκε έτσι για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Ο ένας είναι ότι συνδέεται με τον χάρτη της υποφαινόμενης. Ωστόσο ο άλλος και πιο σημαντικός λόγος είναι ότι, από όλους τους Αστέρες, αυτός είναι ο μοναδικός που συνδέεται με εκείνες τις υπέροχες, τεμπέλικες μέρες του καλοκαιριού στις ζωές μας. Τότε που απλά ξαπλώναμε και απολαμβάναμε τον Ήλιο με το μυαλό μας απαλλαγμένο από κάθε σκοτούρα. Το όνομα είναι εμπνευσμένο από εκείνες τις αθώες και ανέμελες μέρες της Σκυλίσιας Ζωής όπως λέμε και συνδέεται ευθέως με το πολυαγαπημένο ξένο τραγούδι «Summertime» - όταν η ζωή είναι εύκολη και το βαμβάκι έχει ψηλώσει! Έτσι αντιλαμβάνομαι την Ουσία του Σείριου: αφθονία, γλυκιά ζωή και ένα ωραίο, βολικό, σκιερό μέρος για να χουζουρεύουμε. Σκυλίσια Ζωή, πράγματι!

Λαμβάνοντας υπόψη την λαμπερή πλευρά του Σείριου, αυτό το μπλόγκ θα επιχειρήσει να ρίξει λίγο φως στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Αστρολογία και ειδικότερα στον τρόπο που λειτουργεί η Ωριαία Αστρολογία. Η Ωριαία για όσους δεν την γνωρίζουν, αποτελεί το αρχαιότερο εργαλείο πρόβλεψης, ένα εξαιρετικά ακριβές, αξιοθαύμαστο εργαλείο, το οποίο μπορεί να απαντήσει την ευρύτερη γκάμα ερωτήσεων και ανθρωπίνων προβλημάτων. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερη δημοσιότητα από εμένα καθώς το ίδιο το αντικείμενο μιλάει πολύ καλύτερα από ότι θα μπορούσα ποτέ να μιλήσω εγώ.

Ο κύριος σκοπός αυτού του μπλόγκ είναι να παρουσιάσει τις αρχές του αντικειμένου με φιλικό και σαφή τρόπο. Η ελπίδα μου είναι ότι ο αναγνώστης θα μπορέσει να κατανοήσει και πάνω από όλα να αγαπήσει την Παράδοση και Φιλοσοφία πίσω από αυτή την «Θεϊκή Επιστήμη», όπως ονόμαζε ο William Lilly την Αστρολογία, όσο τα έχω αγαπήσει κι εγώ. Το μπλόγκ θα μιλάει σε δύο γλώσσες: στα Ελληνικά, λίγο περισσότερο στα Αγγλικά ίσως, αλλά πάνω από όλα Αστρολογικά!

Καλώς ορίσατε!